May 24, 2018

Domača uporabaZa zdravstveno in športno stroko v grobem velja, da bi se moral človek gibati trikrat tedensko po eno uro ali več v okviru svojih sposobnosti in veselja.
Z enostavnim priklopom senzorja na gonilko je kolesarska simulacija pripravljena za takojšnjo uporabo. Pridobili boste na dvigu motivacije za vadbo, saj vizualna podpora med vadbo zmanjšuje zaznavanje napora (potrjeno s strani številnih raziskav).SPLETNI NAKUP: 99,00 EUR

  • SIMATHLON – PC v1 verzija
  • USB ANT+ sprejemnik
  • Senzor za kadenco


V kolikor že imate vse potrebne senzorje (powermeter, senzor kadence ali pametni trenažer) in USB ANT+ ključek (za povezavo s PC) je cena simulacije Simathlon: 59,00 EUR

FAQ

>>zanima me, če se lahko simulacija predvaja tudi na računalniku in ne samo na televiziji?
>>V primeru, da je odgovor na prejšne vprašanje pritrdilno, če je kompatibilen tako z windowsi kot operacijskim sistemom apple računalnikov?
Simathlon smo testirali samo v Windows PC okolju (deloval naj bi na vseh modernejših računalniških konfiguracijah). Za priklop na TV (ali projektor) rabite HDMI kabel.

>>Koliko simulacij imate trenutno pripravljenih, v smislu simulacijskih prog, čas trajanja teh prog?
Trenutno pripravljamo en velik teren v velikosti 64km2, kjer bo speljano veliko različnih krožnih voženj, ki se jih lahko vozi neomejeno (oz. se bodo proge odklepale glede na vašo aktivnost).

>>So simulacije, ki jih imate pripravljene replika dejanskih etap ali gre za izmišljene proge?
Trenutno delamo en realen relief večjega otoka.. v bodoče pa bomo imeli tako izmišljene kot realne (slovenske terene).

>>Kako enostavna je uporaba doma? So potrebne kakšne posebne namestitve?
Simathlon temelji na enostavnosti uporabe … s senzorjem kadence, ki se ga samo natakne na gonilko sobnega kolesa ali kolesa na trenažerju ste že pripravljeni za uporabo. V kolikor imate svoj ANT+ senzor kadence, powermeter ali pameten trenažer ter USB ANT+ sprejemnik za PC lahko že sedaj testirate FREE DEMO verzijo. Povezavo do te verzije najdete na tej strani.
Multiplayer opcije trenutno Simathlon simulacija še ne omogoča, kadarkoli pa jo lahko uporabljate v offline načinu.
Simulacija deluje tudi s powermetri (npr.https://powermeter.si/izdelek/assioma-uno/), a se bo hitrost generirala samo iz kadence, medtem ko bo watt povprečni rezultat prikazan ob koncu treninga. Simulacija nima menuja, kar pomeni, da ko jo štartate takoj lahko začnete voziti po terenu. Hkrati se začne beleženje minut vadbe in prikazovanje hitrosti ter razdalje. Za učinkovitejšo izvedbo vadbe priporočamo dodatno glasbeno spremljavo po lastnem izboru. 🙂

>>Se lahko simulacijo, ki jo kupiš trajno rabi ali je omejena z licenco za določeno obdobje? Opažate kakšne težave pri delovanju simulacije?
Osnovna polna verzija bo na voljo za trajno uporabo, ne boste potrebovali interneta in brezplačne bodo vse osnovne nadgradnje. Vsak nov teren se bo prodajal ločeno in ga boste lahko kupili nakdnadno. Prav tako Simathlon PREMIUM paket za online multiplayer vadbo (predvideno za leto 2020).
O Simathlonu bo več znanega 1.10., ko načrtujemo izid prve uradne verzije.
Všečkajte tudi našo spletno stran na Facebooku, da boste lahko na tekočem glede vseh naših aktivnosti, ki jih še pripravljamo.
https://www.facebook.com/simathlon/